Student Stories – Elias Kovanko


Sångaren och låtskrivaren Elias Kovanko från yrkeshögskolan Novia släpper idag sin första singel, “Things That Might Have Been”, tillsammans med pianisten Julia Andersson.

Things That Might Have Been berättar genom både text och arrangemang om ett kärleksförhållande som tagit slut. Som låttiteln beskriver, gör huvudpersonen en tillbakablick på och en reflektion över allt det som kunde ha varit, ifall förhållandet hade utspelats på ett annat sätt. Things That Might Have Been griper lyssnaren med sin unika atmosfär tills den lämnar en kvar med tystnadens tomhet.

Elias Kovanko har länge fungerat som en av två solister i bandet Crimson Peak. Nu satsar han på låtskrivning som soloartist vid sidan av bandet. Elias Kovankos kommande EP ”Underwater” är en hyllning till textfokuserad musik. EP:n blandar ihop olika musikgenrer som pop, folk och rock med en mer progressiv låtskrivningsstil, som formar Elias unika sound.

Pianisten Julia Andersson är en mångsidig musiker som rör sig i både klassiska och jazziga landskap. Sedan hon i början av 2019 debuterade som soloartist, har hon satsat allt mer på att skriva egen musik och även samarbetat med andra artister och band. Stilen på musikstilen är oftast lågmäld, atmosfärisk och känslosam.

Musik: Elias Losinskij-Kovanko, Julia Andersson, Martin Nybacka, Rufus Malen

Text: Elias Losinskij-Kovanko, Carl Christensen

Produktion: Samuel Kovanko

Mer om Elias och hans väg i musikbranschen hittar du på vårt instagramkonto @musikutbildning.fi


21.05.2021
 /