Image

Studera musik vid YA

Vid Yrkesakademin kan du studera rytmmusik, klassisk musik eller musikproduktion/låtskrivning.

Som studerande vid Yrkesakademin i Österbottens treåriga utbildningsprogram i musik har du möjlighet att i en modern och inspirerande arbetsmiljö utvecklas som musiker. Utbildningen verkar i Campus Allegro som erbjuder dig både fina utrymmen men också möjligheten att knyta kontakter och samarbeta med studerande från andra utbildningar inom musik men även inom andra konstformer. Tack vare YA:s samarbete med Vasa Aftonläroverk kan du även välja att avlägga en så kallad kombiexamen. Gymnasiestudierna bedrivs virtuellt. Studerande som har en andra stadiets examen sedan tidigare har möjlighet att avlägga examen på kortare tid än tre år.

Efter avklarade studier erhåller studerande Grundexamen i musik (180 kp) med examenstiteln Musiker. Med en yrkesexamen i bakfickan har du en utmärkt grund att stå på när du ska fungera som professionell musiker/artist eller som grund för vidare studier. Arbetserbjudanden är ofta projektbaserade vilket skapar ett varierande och spännande yrkesliv. En andra stadiets yrkesexamen ger dig även möjligheten att ansöka om utbildningsplats vid yrkeshögskolor och universitet.

Som studerande vid YA kan du även få en gedigen utbildning inom låtskrivning/musikproduktion (Yrkesexamen, 150 kp). Vi har professionella, engagerade lärare som hjälper dig att utveckla din musikaliska profil och nå dina mål. Som studerande får du möjlighet att studera i en modern och inspirerande miljö där du kan knyta nya, viktiga kontakter och samarbeta med studerande från olika utbildningsformer. Utbildningen verkar i nära samarbete med aktörer inom musikbranschen som t.ex. musikförlag, musikbolag, artister och musiker. En yrkesexamen i musikproduktion ger dig en utmärkt grundplattform som professionell musikproducent/låtskrivare, men examen ger dig också behörighet för studier som leder till högskolexamen

Contact person

Carl-Johan Hultgren
carl-johan.hultgren@yrkesakademin.fi
+358 50 441 0231