A song is born – i höst blir musiken levande igen!


En finlandssvensk podcast om låtskriveri med Fredrik Furu bäddar för masterclasser för musikstuderande och livekonserter med toppartister och nya talanger i Jakobstad.

Idag publiceras podcasten “A song is born” – en podd där den finlandssvenska artisten och låtskrivaren Fredrik Furu möter upp med sina artistkollegor för att ta reda på hur deras låtar föds och hur de ser på kreativitet och skapande.

“A song is born” bjuder på en personlig inblick i musikbranschen och artisternas egna reflektioner över sitt yrke. Först ut är den nya stjärnartisten ILON som förutspås en lysande framtid av både media- och musikbranschfolk I Finland.

I säsong ett får vi också träffa de finlandssvenska artisterna Frida Andersson, André Linman, Paul Elias och Josefin Sirén.

“A song is born”-podden görs av Fredrik Furu för Jugend Kultur rf i samarbete med Musikutbildning.fi.

Livekonserter och masterclasser ingår i helheten

Podcasten är samtidig startskottet för ett helhetskoncept som består av inspirerande masterclasser om låtskrivning och kreativitet för musikstuderande i svenskfinland och livekonserter med artisterna i podden på den nygamla livescenen Jugendsalen i Jakobstad. Som förartister på livekonserterna får vi se och höra unga lovande låtskrivartalanger från Novias musiklinje.

Koncepthelheten ”A song is born” produceras av Jugend Kultur rf i samarbete med Yrkeshögskolan Novia.

Nystartad kulturförening med krogshow som storsatsning

Jugend Kultur rf är alltså en nystartad kulturförening i Jakobstad vars mål är att genom att producera evenemang i och omkring den uppfräschade Jugendsalen skapa ett rikt och blomstrande kulturliv i Jakobstad och därmed också skapa kulturella ringar på vattnet i övriga delar av landet.

Höstens storsatsning är krogshowen ”Brinn Jeppis Brinn” där solisterna Tika, Alva Nygård, Philip Järvenpää, William Stocks och manusförfattaren Fredrik Furu showar till en trerätters middag. Artisterna backas upp av en orkester under ledning av kapellmästare Mikael Svarvar. I orkestern spelar både professionella musiker och musikstuderande från Novia. Så i höst blir musiken verkligen levande igen!

Biljetter till evenemangen fås från Netticket.fi

För mer info kontakta:

Fredrik Furu, viceordförande, verksamhetsledare och idéspruta
0505858975
furufredrik@gmail.com

Anders Högberg, ordförande Jugend Kultur rf
0500174703
anders@strandis.fi


15.09.2021
 /