Image

Opiskele musiikkia Sibelius-Akatemiassa

Taideyliopisto Sibelius-Akatemia välittää korkeinta musiikkikoulutusta Suomessa. Täällä koulutetaan taiteilijoita, pedagogeja ja musiikki-asiantuntijoita jotka työskentelevät monella eri alueella. Kulmakivet toiminnassa ovat koulutus, tutkimus ja taiteellinen toiminta.

Musiikkikandidaatti- ja musiikkimaisterin tutkintojen lisäksi voi myös suorittaa musiikkilisensiaatti- ja musiikkitohtorin tutkintoja Sibelius-Akatemiassa.

Julkiset konsertit ovat kasvot akatemian taiteelliselle toiminnalle. Joka vuosi järjestetään noin 700 konserttia, jotka muodostavat merkittävän osan pääkaupunkiseudun konserttitarjonnasta.

Sibelius-Akatemia löytyy Helsingin lisäksi myös Kuopiosta ja Seinäjoelta. Sibelius-Akatemian erityiskirjasto on auki kaikille ja sijaitsee Musiikkitalossa Helsingissä.

Contact person

Marina Lindholm
marina.lindholm@uniarts.fi
+358 40 710 4538

Educations & application


Sibelius-Akatemiasta löytyy monta eri koulutusta. Voi opiskella kaikkea kansanmusiikista ja Global Music (englanninkielinen linja) säveltämiseen ja musiikkiteoriaan, musiikkiteknologiaan ja johtamiseen. Voi myös opiskella soitin- ja lauluopiskeluja klassisessa musiikissa. Musiikkipedagogiikan osastolla koulutetaan musiikkipedagogeja ja koulutus annetaan sekä suomeksi että ruotsiksi. Se on ainoa koulutus joka antaa musiikkiopettajapätevyyden suomenruotsalaisille peruskouluille ja lukioille. Kouluts on monipuolinen ja musiikkipedaogiikan opiskelujen kautta voi myös työskennellä musiikioppilaitoksissa tai lapsi- tai aikuspedagogiikan kanssa vapaassa koulutuselimessä. Kirkkomusiikkiostastolla voi myös opiskella ruotsiksi. Koulutus antaa pätevyyden kanttorityöhon evankelisluterilaisessa kirkossa Suomessa mutta valmistelee myös monille muille tehtäville musiikkialueella.
5,5-vuotinen kandidaatti- ja maisteritutkinto sekä 2,5-vuotinen maisteritutkinto