Image

Opiskele musiikkitieteitä Åbo Akademissa – Campus Turku

Åbo Akademin musiikkitiedekoulutuksessa voit syventää osaamistasi musiikin eri osatieteihin kandidaatti, maisterin, tai jopa tohtorin tutkintoon asti.

Musiikkitiede opettaa sinut m.m. näkemään musiikin laajasta kulttuurinäkökulmasta, ymmärtämään ja selittämään musiikkia eri tavoin, työskentelemään musiikkiin liittyvien kysymysten kanssa yhteiskunnassa ja laajentaa näkymääsi musiikkialasta.

Åbo Akademi tarjoaa yliopiston laajan kurssitarjottimen urbaanissa ympäristössä, mutta opetus tapahtuu pienryhmissä ja henkikökohtaista opetusohjelmaa on myös saatavana. On myös mahdollista saada uusia kokemuksia menemällä vaihto-oppilaaksi, esim. ääni- ja musiikkituotantolinja koulussa Högskolan Dalarna Ruotsissa on suosittu kohde.

Valmistuneet musiikkitiedelinjalta löytää yleensä hyvin paikkansa eri alueilla musiikki- ja kulttuurialalla. Musiikkitietäjät työskentelevät m.m. konserttialalla ja orkestereiden kanssa, musiikkitoimittajina, musiikkikirjasto- ja arkistohoitajina, musiikkialalla ja eri musiikkiorganisaatioissa. Jotkut yhdistää musiikkitieteen käytännöllisen musiikin tai musiikkipedagogiikan kanssa.

Musiikkitiede on humanistinen tiedekoulutus, koulutuksta ei voi suorittaa laulamalla tai soittamalla. Yleensä opiskelijat ovat musiikin kanssa tekemisissä koulun ulkopuolella, kuten esim. opiskelijakuoroiss Flora tai Brahe Djäknar, symfoniaorkesterissa Akademiska Orkestern, Akademiska Spexet ja Rockföreningen:issä Åbo Akademi:ssa.

Contact person

Johannes Brusila
jbrusila@abo.fi
+358 46 921 6865