Student Stories – Rebecka Sretenovic


Musikalartisten och låtskrivaren Rebecka Sretenovic är uppvuxen i Pargas och har artistisk verksamhet i både Österbotten, Åboland och Sverige. Rebecka har 5 år av musikalstudier i Sverige bakom sig och tog i juni 2021 examen från den treåriga yrkesutbildningen SMU – Stockholm Musikalartist Utbildning i Sverige. Startskottet gick från Axxell Lappfjärds folkhögskola där hon efter gymnasiet studerade på musiklinjen med sång som huvudämne.

Rebecka gillar att ha många järn i elden och vara mångkonstnärligt verksam. Under åren har hon förutom produktioner på olika svenska scener gjort musikalerna Annie och the Sound of Music på hemmaplan. Hon skriver egen musik och har en youtubekanal vid namn ”Everyday Musical” med musikvideos och egenskrivna låtar om i-landsproblem. Utlopp för skrivandet får Rebecka även som kolumnist för Vasabladet och Sydösterbottens tidning.

I sommar har Rebecka bl.a. turnerat i Österbotten med ”Songs from the greatest movies & musicals” och ”Allsångskväll med Thomas Lundin och gäster” och gjort sin första spelning med egen musik, något hon kommer satsa mer på nu efter utbildning.

Mer om Rebecka och hennes väg i musikbranschen hittar du på vårt instagramkonto @musikutbildning.fi


23.08.2021
 /